Recept - Tomaten paprikasaus
Pure Mediterane Kruiden
Ingrediënten:
- 5 trostomaten
- 2 rode paprika
- 10 takjes verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- Olijfolie
- 1,5 eetlepel Pure Mediterrane kruiden
- Op smaak brengen met zeezout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de tomaten en de paprika (zonder pitjes).
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier samen met de takjes tijm.
Besprenkel met olijfolie en hussel om. - Bak voor ongeveer 25 minuten.
- Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn.
- Verwarm, als de tomaten en paprika bijna klaar zijn, in een pan wat
olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook aan. Let op dat het niet gaat
verbranden. - Voeg zodra deze zacht zijn ook de tomaat, tijm gerist (dus zonder
de takken), paprika toe aan de pan en alle sappen op bakpapier. - Voeg de Pure Mediterrane kruiden en laat het geheel ongeveer 15
minuten pruttelen. - Pureer nu de saus en breng het op smaak met zout, peper of nog
meer kruiden. - Gebruik deze saus als basis voor pasta, lasagne, cannelloni of pizza.
TIP: wil je een pittige saus bak dan samen met de ui en knoflook een Spaanse
peper mee