Scroll to top
Pure Food & Pure Taste

Media

Wat zeggen anderen over Pure Food & Pure Taste?

Licht Op Eindhoven

Altijd al diverse gerechten willen koken in een Turks en Italiaans stijl? Bij Pure Food & Pure Taste hoor jij helemaal thuis! Gülnur – het meesterbrein achter dit bedrijf – heeft ons met enthousiasme ontvangen en ons verwend met haar verhaal en haar huisgemaakte appeltaart!

De Eindhovense Gülnur heeft de afkorting IT omgetoverd naar Italiaans en Turks. Gülnur: ‘Van mijn oma van mijn vaders kant -die allebei uit Turkije komen – heb ik veel meegekregen in mijn jeugd. Mijn ouders werkten toen fulltime, dus was ik regelmatig bij de Nederlandse buren. Ik belde mijn moeder elke dag op om te vragen: “mama, hoe maakte jij dit gerecht!?”. Ik wilde voor mijn ouders een maaltijd bereiden, voordat zij thuiskwamen van een lange werkdag. Daarnaast heb ik kennis van de Italiaanse keuken omdat ik in Italië diverse workshops heb gevolgd, van echte Italiaanse moeders! Vandaar de woordgrap IT’.

 

Lees verder..

FOODIES EINDHOVEN

Het bijzondere aan deze avond vond ik dat we helemaal geen vreemden van elkaar waren. Ik kwam alleen naar de workshop, maar heb me geen moment alleen gevoeld. Al snel heb je een praatje, want praten over eten is natuurlijk super laagdrempelig. De notities in mijn mobiel waren dan ook al snel gevuld met allerlei tips en receptjes. Ook aan tafel was het super gezellig. We praatte over onze hobby’s, andere kookworkshops en natuurlijk over onze leuke stad Eindhoven! Tussendoor maakten we de borden op voor het volgende gerecht en zo vloog de avond voorbij.

 

Lees verder..

The Happy Financial

De passie die Gülnur heeft komt tijdens de kookworkshop goed tot uiting. Ze wil ons echt iets bijbrengen. Over koken in het algemeen en de Turkse keuken in het bijzonder. ‘Er zijn ontzettend veel vooroordelen over Turks eten. De meeste mensen kennen de kapsalon en baklava, maar de Turkse keuken heeft zoveel meer en beter eten te bieden.’

Wij zijn dan ook verrast als Gülnur onze keuken binnenkomt met tassen vol met verse groente, peulvruchten, kip en vis. Per gerecht legt Gülnur alle ingrediënten klaar, inclusief een recept.

 

Lees verder..

Netwerk Brabant

In de kookkunst van Gülnur Nielen – Saridayi komen de smaken van drie generaties vrouwen en drie landen samen. Ze combineert de beste spijzen van haar oma en moeder met haar eigen ideeën over de Turkse keuken en de keukens van Spanje en Italië.

 

Lees verder..