Recept - Gebakken aubergine in tomatensaus
Turkije is meer dan alleen kebab
Ingrediënten:
- 4 aubergines
- Zonnebloemolie
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 middelgrote ui
- 2 Turkse groene pepers
- Halve Spaanse peper
- 4 – 5 tomaten
- 1 theelepels Turkije is meer dan alleen kebab kruiden
Bereiding:
- Snijd de aubergines in blokken ( ter grootte van een suikerklontje)
en leg in een kom met water en strooi er zout overheen. Zet het
weg voor ongeveer 15 – 30 minuten. - Ondertussen gaan we de saus voorbereiden.
- Schil en snipper de ui fijn.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes
snijden. - Doe dit ook met de Turkse groene pepers.
- We gaan nu de tomaten raspen. De handigste manier om tomaten
te raspen is om een klein stukje schil weg te halen en van daaruit de
tomaat de raspen. Rasp de tomaten in een diepe kom en gooi de
schil weg. - Spoel de aubergine af en knijp het zo goed mogelijk uit.
- Even droog deppen, want we gaan het in olie bakken.
- Zet een pan met flink wat olie op het vuur en bak de aubergines.
- Zodra ze gebakken zijn leg je ze op een bord met wat keukenpapier
en laat het afkoelen. - Doe een flinke scheut (ongeveer 8 EL) olijfolie in een pan en bak de
knoflook en ui eerst. Let op dat ze niet verbranden. - Voeg nu de pepers toe en roer goed door. Bak het paar minuten.
- Voeg de tomaten en de kruiden toe en goed roeren.
- Laat het op een laag vuurtje indikken tot een sausje.
- Breng het op smaak met zout en peper.
- Leg de aubergines in een schaal en schenk de tomatensaus erover.
- Je zou er knoflookyoghurt overheen kunnen doen en dan peterselie
of alleen peterselie.