Scroll to top
Pure Food & Pure Taste

Recept - Geroosterde aubergine

Gülnur's Baharat

Aubergine ik ben er dol op. Een geweldige methode om deze groente zacht, geurig en gaar te krijgen is roosteren in de oven of BBQ. Na het roosteren kun je eventueel een saus erover doen. Denk aan Turkse yoghurt met knoflook, tomatensaus met feta of muntyoghurt. Liever Italiaans? Ga dan voor rucola, Parmezaanse kaas en balsamicostroop. Zonder saus is het ook heerlijk om zo uit te lepelen of in combinatie met crostini. Kortom heel eenvoudig om te maken en een feestje om te eten.

 

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 theelepel Gülnur’s Baharat kruidenmix
  • Zout
  • 3 – 4 eetlepels olijfolie

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de aubergine met steel in de lengte.
  3. Snijd kruislings in het vruchtvlees, maar laat de schil heel.
  4. Strooi wat over de aubergines en laat ongeveer 10 minuten staan.
  5. Maak een mengsel met de kruiden en olijfolie.
  6. Bestrijk de aubergines met een kwastje met de olijfolie, totdat alle
    olijfolie is opgenomen. Dit ga je paar keer herhalen.
  7. Lekker royaal insmeren is belangrijk.
  8. Nu is het tijd om de oven aan het werk te zetten.
  9. Leg de halve aubergines met de snijkant naar boven op een met
    bakpapier beklede bakplaat.
  10. Rooster het voor ongeveer 30 minuten. Kijk even na 15 minuten of
    het nodig is om nog een keer te smeren met kruidenolie.
  11. Vruchtvlees moet lekker zacht zijn.