Recept - Geroosterde bospeen
Pure Mediterane Kruiden
Ingrediënten:
- 1 bos bospeen
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- Ongeveer 100 gram geitenkaas of Turkse feta
- 2 theelepels Pure Mediterrane kruiden
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenplaat met
bakpapier. - Schil de bospeen met een dunschiller. Snijd het loof van de wortel,
maar laat ongeveer 2 centimeter aan de bovenkant zitten. Dat ziet
er mooi uit, het oog wil ook wat toch? - Hussel de wortels met een scheut olijfolie, kruidenmix en geperste
knoflook. - Rooster de bospeen eerst 10 minuten in de oven.
- Haal ze uit de oven en verbrokkel de geitenkaas erover en zet de bakplaat weer terug in de oven en rooster voor ongeveer 10 – 15 minuten.
TIP: Heb je zin om wat langer in de keuken te staan? Stoom of kook de schoongemaakte bospeen in vers sinaasappelsap. Leg de bospeen op de bakplaat, bestrooi met een beetje sinaasappelschil (gebruik een zesteur of rasp) en voeg wat roomboter toe. Daarna kort grillen in de oven met geitenkaas.
Nog een tip: Wist je dat je pesto kan maken van wortelloof of gebruik het
in een smoothie dat noemen ze nou kop tot staart koken.