Recept - Tomatensoep met ballen
Pure Mediterane Kruiden
Dit recept is van Lindy (@lindyslekkernijen).
Ze ging aan de slag met mijn kruidenmix.
Ingrediënten:
- 10 roma tomaten
- 1 bol knoflook
- 2 bouillon blokjes
- 1 ui
- 1 middelgrote aardappel
- 2 theelepels Pure Mediterrane kruiden
- 100 gram kipgehakt
- Optioneel: ter garnering verse basilicum blaadjes
Bereiding:
- Snijd de tomaten in, snijd een dakje van de knoflook bol en zet
ongeveer 3 kwartier in de oven op 160 graden. - Laat afkoelen, en haal vervolgens het velletje van de tomaat en
knijp de gepofte knoflook tenen uit. - Snijd de ui in kleine stukjes en fruit even glazig in een pan met
olijfolie. Voeg nu de tomaat, knoflook en de in kleine stukjes
gesneden aardappel toe samen met een liter water en de
bouillonblokjes. - Kook in ongeveer 12 minuten gaar, totdat de aardappel gaar is
- Draai ondertussen balletjes van het kipgehakt samen het
kruidenmengsel. - Pureer de soep met een staafmixer en voeg de balletjes toe. Laat
ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. - Lekker met vers gebakken brood.